LIPTOV ARÉNA, U10 / r.2006 a mladší – 20.02.2016

21.02.2016 13:48

 

TRI MINÚTY NÁS DELILI OD PRVÉHO MIESTA

 

Naše výsledky:

1.     FK Junior Košice – TJ Dynamo Príbovce             3:2

2.     FK Junior Košice – MFK Tatran Lipt. Mikuláš       1:2

3.     AMP TIKI TAKA Zywiec – FK Junior Košice         1:2

4.     FK Junior Košice – MŠK FOMAT Martin               1:0

5.     AMT Zywiec – FK Junior Košice                            1:0

 

Umiestnenie: 3. miesto        skóre 7:6        9 bodov

 

Cena pre najlepšieho hráča nášho družstva: Ivo Mikluš

 

Góly: Kubík 3, Al-Zabidi 2, Šalitrošová, vlastný.

 

Prihrávky na góly: Mikluš 2, Števula 1, Papáč 1.

 

Naša úspešná zostava: Meri Šalitrošová, Šimon Topolčani, Rišo Kubík, Ivo Mikluš, Jakub Papáč, Sajmon Števula, Karim Al-Zabidi, Filip Proks, Dano Medňanský, Jojo Kováč.

 

Turnaj sa hral na palubovke rozmerov cca 14m x 32m. Pri hre 4+1 to nebola ideálna voľba. Bolo minimum priestoru na kombináciu, čím sa vytratila futbalová krása. Prevládalo množstvo „karambolov“. Aj my sme dali zo siedmich našich gólov len tri z hry, resp. len jeden, lebo na dva nám „prihrával“ súper. Ostatné štyri góly sme dali po rozohraní rohových, priamych a nepriamych kopoch.    

   

Prvým našim súperom bolo družstvo Príboviec. Ujali sme sa vedenia gólom Karima, ktorý potrestal nepresnú prihrávku brankára gólom. Dlho sme sa z vedenia netešili, lebo súper po dvoch strelách do priestoru našej bránky vyrovnal a otočil skóre. Po maximálne bojovnom výkone celého družstva sa nám aj s patričným šťastím podarilo vyrovnať. Tento raz po odkope súpera z pred bránky lopta „trafila“ Meri a bolo vyrovnané. Náš tretí a víťazný gól prišiel doslova v hodine dvanástej, päť sekúnd pred záverečným hvizdom rozhodcu. A to bol ten náš jediný gól z hry na celom turnaji. Loptu vybojoval Sajmon, ktorý presnou prihrávkou našiel Karima a ten z blízka rozhodol o našom šťastnom víťazstve.

 

V druhom stretnutí sme nastúpili proti domácemu družstvu MFK Tatran Lipt. Mikuláš. Úvod stretnutia nám vyšiel. Po perfektnom rozohraní rohového kopu Ivom, si na centrovanú loptu perfektne nabehol Rišo a nezadržateľne skóroval. Žiaľ z našej strany to bolo všetko, čo sa týka gólov. Na náš vedúci gól súper odpovedal dvoma a tešil sa z víťazstva.

 

Tretie stretnutie, sme narazili na družstvo AMK TIKI TAKA Zywiec z Poľska. Náš výkon mal stúpajúcu úroveň. Hlavne v obrannej činnosti sme výborne dostupovali k protihráčom. Síce sme inkasovali ako prví, ale opäť po výborne zahranom rohovom kope Ivom, Rišo vyrovnal. Paráda! Bojovné stretnutie s kvalitným súperom sme napokon dotiahli do víťazného konca. Sajmon z nepriameho kopu presne trafil priestor súperovej bránky a hráč súpera loptu nešťastne, pre nás šťastne, hlavou trafil do vlastnej siete.  Do konca stretnutia už nepadol žiaden gól a radosť z víťazstva bola na našej strane. Bolo to opäť stretnutie viac o bojovnosti ako o futbalovom umení.

 

Na štvrté stretnutie sme nastúpili proti našim športovým priateľom z Martina. Opäť to bol viac boj ako hra. Po vyrovnanom priebehu sme boli my šťastnejším družstvom. Aj tento gól ako som už vyššie napísal, sme dali zo ŠS.  Z priameho kopu, čiže opäť nie z hry, výborne namieril Jakub a jeho strelu perfektne pred brankárom tečoval do bránky Rišo. Ako sa nakoniec ukázalo, bol to jediný gól stretnutia.

 

V poslednom stretnutí bolo našim súper druhé družstvo z Poľska – AMT Zywiec. Súper na prvenstvo v turnaji potreboval vyhrať, nám stačila aj remíza. O našej prehre rozhodol gól, ktorý sme snáď po jedinom zaváhaní v obrannej činnosti inkasovali cca tri minúty pred koncom stretnutia. My sme ešte v poslednej sekunde, po nepriamom kope Jakuba a následnom teči Riša opečiatkovali tyč. Škoda. Mohol to byť náš zlatý gól a pre súpera šok. Naša prehra pre nás znamenala posun na tretie miesto.

 

Celkovo hodnotím turnaj pozitívne. Odohrali sme päť atypických stretnutí, okrem Martina s novými súpermi, v krátkom čase a v pravidelných intervaloch. Negatívom boli rozmery palubovky, resp. počet hráčov na palubovke a vysoká  teplota v hale.

 

A na záver, ďakujem všetkým účastným rodičom za vytrvalé povzbudzovanie a bezpečnú dopravu.

JUNIOR DO TOHO!!!

 

Celkové poradie:

 

1.     AMT Zywiec

2.     AMK TIKI TAKA Zywiec

3.     FK Junior Košice

4.     MŠK FOMAT Martin

5.     MFK Tatran Lipt. Mikuláš

6.     TJ Dynamo Príbovce

 

tréner Vlado Urban