Veľkonočný turnaj FK Junior Košice, kategória U9, ročník 2006 a ml., 29.3.2015

07.04.2015 17:42

 

Turnaj U9 / r. 2006 a mladší / - IX. ročník Veľkonočného turnaja U9 FK Junior Košice, 

Hádzanárska hala Košice 29. marec 2015

 

Hrací systém 5+1, zápas 16 minút, ihrisko 40 x 20 m, bránka 3 x 2 m.

 

Výsledky našich zápasov podľa poradia:

1. zápas  FK Junior Košice - CFT Academy  4:0

2.zápas   FK Junior Košice - MŠK FOMAT Martin     3:0

3.zápas   FK Junior Košice - FA Benecol   4:0

4.zápas   FK Junior Košice - 1.FC Tatran Prešov  2:0

5.zápas   FK Junior Košice - MFK Zemplín Michalovce  0:1 / semifinále /

6.zápas   FK Junior Košice - MŠK FOMAT Martin  2:1 / zápas o tre tie miesto /

 

Naša zostava: Šimon Ondrejka, Marianna Šalitrošová, Šimon Števula, Oliver Lešo, Viliam Gutray, Karim Al-Zabidi, Ivan Mikluš, Jakub Papáč, Tomáš Géci, Richard Kubík, Michal Hulík

 

Priebeh turnaja:

V základnej skupine sme odohrali štyri zápasy bez straty bodu a dokonca sme ani neinkasovali. Dosiahli sme impozantné skóre 13:0, 12 bodov, s prehľadom sme vyhrali  skupinu B. V každej skupine hralo päť tímov a z každej skupiny postupovali prvé dva tímy. 

Prvý zápas sme zvládli výborne, hra bola kombinačne na výbornej úrovni. Mrzieť nás môže len nepresnosť v koncovke - množstvo tyčí. V opačnom prípade by bolo skóre oveľa vyššie.

Druhý zápas proti MŠK FOMAT Martin hodnotím vynikajúcou známkou s hviezdičkou. Naše družstvo zaplo vždy, keď si to situácia priam žiadala a zaslúžene sme nad súperom zvíťazili 3:0. Vyjadrujem chválu družstvu z Martina za jeho snahu o zvrat v zápase počas nepriaznivého stavu, ako aj pekný kombinačný futbal.

V treťom zápase sme sa proti FA Benecol po dobrom úvode zahryzli do súpera a s vervou pokračovali v našom úsilí, dôkazom sú štyri góly v súperovej sieti. Vyzdvihujem um a spoluprácu našich hráčov a plnenie pokynov trénera.

Do štvrtého zápasu proti fyzicky dobre stavanému družstvu Tatrana Prešov sme vstúpili ospalo (čo nám mohlo byť malou výstrahou), ale v druhej časti zápasu sme dominovali a vyhrali 2:0. Prím patrí nášmu brankárovi za výborne vychytané akcie súpera z rýchlych brejkov. Podotýkam, že aj šťastena nám bola tentoraz naklonená.

Po dvojhodinovej prestávke a obede nám osud doprial v semifinále dobre známy a zdatný tím MFK Zemplín Michalovce. My sme začali hrať svoju hru, no súper nás napádal troma útočníkmi  (aj za cenu faulov), čo si odniesol náš kapitán Sajmon. Po jednom škaredom faule na Sajmona, našim chlapcom sťa by stuhla krv. Následne bolo badať ich  strach zo stretov so súperom v osobných súbojoch. Tento fakt ovplyvnil zvyšok stretnutia. Pozabudli sme na zadné vrátka, čo súper využil. Zápas sme prehrali o gól. A veru  bolo čo naprávať, nezvládli sme zápas hlavne psychicky. Následne došlo na " umývanie hláv" a vysvetlenie dôsledkov so samotným prezidentom klubu. A čuduj sa svete - POMOHLO. V ďalšom zápase to bol opäť tím, ktorý ide za svojim cieľom. Turnaj sa vyvinul tak, že osud nám určil opäť súpera z Martina. S úsmevom na perách tvrdím, že tento náš zápas bol naozajstným finále. V prvej polovici zápasu sme inkasovali, následne po ruke súpera Sajmon nekompromisne z penalty vyrovnal. Ešte pred koncom zápasu sme stav zvrátili v náš prospech zo štandardnej situácie skóroval opäť náš kapitán.

 

Turnaj môžeme v globále hodnotiť pozitívne a to zásluhou hráčov, fans i z organizačného hľadiska. Futbalovo nám turnaj ukázal, že budeme musieť popracovať ešte v oblasti plnenia taktických pokynov počas nepriaznivo vyvíjajúceho sa stavu stretnutia. Pár návrhov do budúcna prišlo z radov zúčastnených  i v oblasti výhod organizácie turnaja tabuľkovým systémom oproti vyraďovaciemu.

 

Resumé:

Nastrieľali sme 15 gólov v šiestich zápasoch a inkasovali góly iba 2. Skončili sme na treťom mieste.

Najlepší strelec turnaja:  Šimon Števula - / FK Junior Košice / - 9 gólov

Našich zverencov za odvedené výkony chválime.

Na vyhlásení výsledkov turnaja sme medailami a diplomami s radosťou ocenili všetky zúčastnené kluby

 

Najväčšie poďakovanie za turnaj patrí organizátorom, hlavne z radov rodičov.