XI. MIKULÁŠSKY TURNAJ FK JUNIOR KOŠICE, U10 / r. 2007a mladší / - 26.11.2016

27.11.2016 16:26

 

Naše výsledky v skupine „A“

 

FK Junior – Revúca                  3:0

FK Junior – Pohronie                1:1

FK Junior – Lučenec                 1:0

FK Junior – SAFI                      1:0

FK Junior – Lipany                   3:2        

FK Junior – Benecol                 1:3

 

Umiestnenie v skupine: 1. miesto, skóre 10:6, počet bodov 13

 

Semifinálové stretnutie: FK Junior – Putnok (HU)                     4:0                                                     

 

       Finálové stretnutie: FK Junior – Pohronie                                  4:2               

 

Víťaz turnaja: FK Junior Košice

 

CELKOVÉ PORADIE – XI. ROČNÍK MIKULÁŠSKEHO TURNAJA 2016

1.              FK JUNIOR KOŠICE

2.                   Pohronie

3.                   CFT Hanušovce

4.                   Putnok

5.                   R. Sobota

6.                   Revúca

7.                   Lipany

8.                   Lučenec

9.                   Juventus KE

10.           SAFI Prešov

11.               FA Benecol KE

12.           Junior Šaca

13.               FAMT Prešov

14.           FC Lokomotíva KE

 

Najužitočnejší hráč turnaja: Ivo Mikluš (FK Junior Košice)

 

Góly: Ivo 6, Karim 5, Meri 2, Oli 2, Rasťo, Filip a vlastný.

Prihrávky: Meri 4, Karim 3, Ivo 2, Filip 2, Majo 2, Mišo.

 

O víťazstvo na turnaji sa zaslúžili: Meri Šalitrošová, Ivo Mikluš, Karim Al-Zabidi, Filip Števula, Oli Lešo, Majo Kollárik, Mišo Hulík, Rišo Dura, Rasťo Hrubý, Samo Kozempel. 

 

Na turnaji sme odohrali osem stretnutí. Šesťkrát sme sa radovali z víťazstva, jedenkrát sme remizovali . V poslednom stretnutí, keď sme  už boli istými postupujúcimi z prvého miesta skupiny „A“, sme prehrali s Benecolom.  Tu treba povedať, že naši ťahúni a opory družstva Meri, Ivo, Karim boli v tomto stretnutí  v hre len 3. minúty a 12. minútový priestor dostali menej vyťažení hráči.

V stretnutí o postup do finále sme sa stretli s druhým zo skupiny „B“ - Putnok (HU).

Od začiatku stretnutia sme boli jednoznačne lepším družstvom.  Náš výkon bol výborný. Na moju radosť a na radosť našich priaznivcov strelecky popri Ivovi ožil Karim. Ivo načal súpera po skvelej individuálnej akcii, na 2:0 zvyšoval Karim, keď mu nezištne prihrával Ivo. Na 3:0 zvyšoval opäť Ivo po prihrávke od Filipa a skóre na 4:0 uzavrel Karim, opäť po prihrávke Filipa. Žiaľ, stretnutie pre bolesti hlavy nedohral Ivo (najužitočnejší hráč celého turnaja) a nenastúpil ani vo finálovom stretnutí, čo bolo pre nás citeľné oslabenie.

Vo finálovom stretnutí sme sa opäť stretli  s našimi športovými priateľmi z FK Pohronie. V skupine sme  ratovali „šťastnú remízu“ 1:1. Menovite kapitánka Meri z priameho kopu nekompromisne „zavesila“ pod brvno na 1:1. Vo finálovom stretnutí sme po lacnom góle opäť prehrávali. My sme sa ale s neprítomnosťou Iva vysporiadali perfektne. Strelecké kopačky vo finále si obul Oli a po prihrávkach od Karima, dvomi gólmi otočil výsledok na 2:1 v náš prospech. A keď sa nám podarilo zvýšiť na 3:1, resp. súper si dal vlastný gól, na ktorom ale majú veľký podiel Meri, ktorá prihrávala na Karima a obranca pod jeho tlakom zmenil smer prihrávky do vlastnej bránky, veril som v naše víťazstvo. Súper aj za stavu 3:1 stále bojoval a snažil sa o vyrovnanie, resp. zníženie skóre. Klincom pre nich bol náš štvrtý gól, keď Mišo našiel dlhou prihrávkou Karima a ten svoj nájazd na brankára pretavil v náš švrtý gól. Súper tesne pred koncom ešte stačil znížiť na 4:2. Zaujímavosťou je, že náš úvodný a posledný gól na turnaji dal Karim a druhou zaujímavosťou je, že v skupine sme dali v jednom stretnutí maximálne tri góly, ale v stretnutiach o postup do finále a v samotnom finále štyri. Aj to svedčí o našich nesporných herných kvalitách.

Moje poďakovanie patrí všetkým zúčastneným družstvám, ktoré predvádzali výborné výkony v rámci fair-play, mladým chlapcom - rozhodcom, ktorí tak isto prispeli k vysokej športovej úrovni turnaja.

Úprimne ďakujem všetkým, ktorí sa podielali na organizácii Mikulášskeho turnaja. Nebudem konkrétny, lebo tých mien by bolo na celú stranu. Tí, ktorým poďakovanie patrí, sa tam nájdu.                                      

JUNIOR DO TOHO!!! 

      

                           tréner Urban