ADIDAS CUP 2014 kategória U11

20.02.2014 09:55

 

V tejto kategórii bola najpočetnejšia účasť. Spolu sa predstavilo 37 tímov zo Slovenska, Ukrajiny, Poľska,

Maďarska, Česka a Rumunska.  Naši chlapci sa predstavili v sedemčlennej skupine F.

 

Výsledky nášho tímu:

 

Szkola Futbolu Wilanów Warszawa(PL) - FK Junior Košice(SK)    0:2

SK Slavia Praha(CZ) - FK Junior Košice(SK)                                    4:0

Výber ObFZ Prešov(SK) - FK Junior Košice(SK)                              1:1

FC Avangard Zhytomyr B(UA) - FK Junior Košice(SK)                    2:0   

SJFSSOR Uzhgorod A(UA) - FK Junior Košice(SK)                         0:0

SC Hirős Ép. Kecskemét(HU) - FK Junior Košice(SK )                    4:3

zápas o konečné 23.miesto:

Debrecen HSE Olasz Focisuli (HU)- FK Junior Košice(SK)             2:1  

         

Postupový kľúč v tejto kategórii posúval do bojov o medaily iba prvé družstvo v skupine a dve najlepšie tímy z druhých miest. V našej skupine úlohu favorita bez zaváhania zvládla Slávia Praha, keď nestratila ani bod a so skóre 28:2 suverénne postúpila ďalej.

Naši chlapci svojimi výkonmi  nesklamali a ukázali, že vedia zahrať vyrovnané zápasy s každým súperom.  Jeden z najlepších výkonov predviedli v zápase so Sláviou . Až do 15.min sme s favoritom držali stav 0:0. Potom sme smolným gólom pustili súpera do vedenia ,ale stav bol ešte dlho tesný ,aj napriek značnej prevahe nášho súpera. Ten nás definitívne zlomil až v posledných dvoch minútach, keď nám dal ešte dva góly a jednoznačne zvíťazil.  Veľké srdce ukázali chlapci aj v poslednom zápase skupiny  proti  druhému  mužstvu  našej  skupiny SC Hiros . Nevzdávali sa ani za nepriaznivého vývoja zápasu a ohromnou bojovnosťou nám ukázali veľmi dramatický zápas s papierovo a herne podstatne silnejším súperom, ktorému týmto výsledkom zobrali šancu hrať o medaily...

Všetky ostatné zápasy boli veľmi vyrovnané. Šťastie sa striedavo prikláňalo k nám / Warszawa, ale aj k súperom /Prešov. Hlavne s Prešovom sme doplatili na množstvo nepremenených šancí  a  v poslednej minúte prišiel  trest v podobe gólu súpera z ojedinelej akcie...  

V 7-člennej skupine sme nakoniec obsadili štvrté miesto.        

Chlapcom chcem poďakovať za vzornú reprezentáciu klubu a rodičom za povzbudzovanie.  Z individuálnych výkonov by som vyzdvihol: R. ŠOLTÝSA, ktorý v bráne predviedol množstvo výborných zákrokov , A.KOROS - výborne ,stabilné výkony, R. LEŠO a M.DEMJANOVIČ - spolu s Adamom stabilné piliere našej pevnej obrany, S.MURÍN - za bojovnosť a  nasadenie  - výborný  výkon. K prvému VEĽKEMU GÓÓÓLU gratulujem Lukášovi VÁŇOVI.

Ešte raz podotýkam ,že pochvalu za výkony si zaslúžia všetci.                                                                

Reprezentovali nás: R. Šoltés, R. Babinec, A. Koros , R. Lešo , M. Demjanovič , M. Filip , J. Fiľak ,  S. Murín, N. Škrinár , F. Fecko ,  L. Váňa , M. Šaltroš ,  F. Gallovič, M. Holeva , N. Hrab   .