Adidas cup 2015, kategória U8, ročník 2007 a ml. 31.1. 2.2.2015

03.02.2015 14:56

Adidas cup 2015 - Prešov , ročník 2007 a ml.,  31.1. – 2.2.2015

Výsledky nášho tímu:

https://www.football.4sport.sk/index.php?pid=5&cat=u8       /výsledky, umiestnenia/


Hodnotenie:

Prvý potešiteľný a veľmi dôležitý  fakt v sobotu pred prvým zápasom na turnaji bol, že naši chlapci na čele s kapitánkou Mariankou pricestovali do Prešova v plnej sile, pozitívne naladení a odhodlaní bojovať ako tím.

Druhý, veľmi dôležitý krok urobili naši hráči výsledkami v skupine. Po skupinovej fáze turnaja sme obsadili druhé miesto zo všetkých zúčastnených tímov  v tejto kategórii a tým sme si vytvorili veľmi dobrú pozíciu pre osemfinále a ďalšie nadstavbové zápasy, čím sme sa vyhli najsilnejším súperom.

Ďalším veľkým pozitívom bolo, že počas celého turnaja vládol v tíme pozitívny duch, chuť  a odhodlanie bojovať  ako kolektív pre spoločný úspech, k čomu prispeli rodičia aj vedenie klubu.

Základnú skupinu sme teda  odohrali bez straty bodu so skóre 13:3.

Osemfinále a štvrťfinále sme zvládli bez zaváhaní, naši predviedli veľmi dobrý kolektívny futbal,  s chutí si zahrali, strelili  13 gólov a to až 5 –ti naši hráči, čo rovnako  svedčí o kolektívnom prejave hry.

Očakávaný semifinálový zápas proti Kecskemétu bol ostrou previerkou  nielen nášho  futbalového umenia, ale aj psychickej odolnosti a kolektívneho ducha.  V zápase sme vyhrávali 1:0, súper vyrovnal na  1:1, dostával sa viacej do hry, ale naši neskutočnou bojovnosťou v búrlivej atmosfére v závere zápasu strhli víťazstvo na svoju stranu a to znamenalo postup do finále a boj o víťazstvo na tomto turnaji v najmladšej kategórii. Veľkú smolu v tomto zápase mala Marianka, keď v jednom útočnom súboji si nepríjemne poranila ruku v zápästí. O jej výnimočnej bojovností svedčí aj to, že bezprostredne po zranení odohrala ešte obranný súboj na našej polovici ihriska. Veľká škoda, že zranenie jej neumožnilo nastúpiť  a zahrať si finále.

Na finálový zápas sme sa presunuli  z telocvične ZŠ Važecká do haly Prešovskej univerzity, kde nás čakal veľmi silný súper – FC Chayka Kiev.

Naši sa súpera a atmosféry v hľadisku nezľakli a odohrali kvalitný súboj.  Ukázali kolektívnejší prejav a počas zápasu si vypracovali aj viacej šancí ako súper.  Na obidvoch mužstvách sa prejavila aj únava s predchádzajúcich súbojov. Škoda, že jediný a rozhodujúci gól v zápase padol do našej bránky a to dve minúty pred koncom stretnutia.  Chvíľku sme boli smutní, ale 2. miesto na takomto turnaji je veľký úspech hráčky a hráčov tejto kategórie a celého klubu FK Junior Košice a začali sme sa spoločne tešiť a oslavovať šampanským v šatni.

Tímu na čele s trénerom Marekom Šiplákom gratulujeme ku krásnemu športovému úspechu.

Vedeniu klubu ďakujeme za bezprostrednú podporu, rodičom za spolupatričnosť, fandenie  a ochotu obetovať svoj čas a deťom ďakujeme za spoločné  nezabudnuteľné zážitky.

Držiteľ klubového pohára:       Marián Kollárik

Strelci našich gólov:

Šimon Topoľčani  8,  Karim Al Zabidi  8,  Ivan Mikluš 6,  Marianka Šalitrošová  3, Tomáš Géci 2,  Oliver Lešo 1

 

Ocenení  hráči  nášho tímu:

Najlepší hráč turnaja  kategórie U8

Marianka Šalitrošová 

Hviezdy turnaja kategórie U8

Marianka Šalitrošová

Ivko Mikluš

 

Náš tím:

Marianka Šalitrošová,  Filip  Števula, Karim Al Zabidi, Hani Al Zabidi, Tomáš Géci, Michal Hulík,  Ivan  Mikluš, Oliver Lešo, Šimon Topoľčani,  Samuel Červienka, Marián Kollárik