Fragaria cup 2014, kategória U8, ročník 2006 a ml., 2. - 7.7.2014

10.07.2014 07:51

Fragaria cup 2014, kategória U8, ročník 2006 a ml., 2. - 7.7.2014
 

Náš tím:
Richard Kubík,
Michal Hulík,
Šimon Ondrejka,
Šimon Topoľčani,
Šimon Števula,
Oliver Lešo,
Tomáš Géci,
Ivan Mikluš,
Jakub Papáč,
Marián Kollárik,
Marianka Šalitrošová,
Karim Al Zabidi,
Samuel Červienka


 FOTOGALÉRIA   Google+

Naše zápasy

Základná skupina „B“ góly
   FK Junior Košice – FK SAFI Prešov (SK) 3:2 Richard Kubík 2, Šimon Števula
 
   FK Junior Košice – SJFSSOR Uzhgorod B (UA) 1:1 Richard Kubík
 
   FK Junior Košice – ACS Tampa Corona Brasov (RO) 1:5 Šimon Števula
 
   FK Junior Košice – MFK Košice (SK) 2:1 Richard Kubík, Šimon Števula
 
   FK Junior Košice – PATRICK FC Minsk (BY) 6:0 Ivan Mikluš 2, Richard Kubík, Karim Al Zabidi,
Marianka Šalitrošová, Šimon Števula
   FK Junior Košice – FC Chayka Kiev B (UA) 2:1 Richard Kubík 2
 
   FK Junior Košice – CFC Galychyna Lviv (UA) 2:1 Šimon Števula, Richard Kubík

 
Osemfinále  
   FK Junior Košice – FK Galaktik Košice (SK) 1:1
1:3 pk
Richard Kubík
 

 

Poradie v skupine body skóre
ACS Tampa Corona Brasov (RO) 19 30:8
FK Junior Košice (SK) 16 17:10
SJFSSOR Uzhgorod B (UA) 13 22:9
MFK Košice (SK) 11 12:10
CFC Galychyna Lviv (UA) 9 10:19
FK SAFI Prešov (SK) 5 10:19
FC Chayka Kiev B (UA) 4 4:16
PATRICK FC Minsk (BY) 2 3:17

 

Po prvom dni na turnaji sme odchádzali domov so ziskom 4 bodov za výhru a remízu. Prvý zápas proti Safi Prešov sme začali dobre, keď v úvode sme mali 2 šance na strelenie gólu, ale inkasovali sme prvý gól my. Naši vyrovnali Riškom Kubíkom a následne aj zvýšili na 2:1. Po zaváhaní v obrane súper vyrovnal na 2:2, ale Šimon Števula priamo z rohového kopu v závere stretnutia zabezpečil víťazstvo nášho tímu. V druhom zápase nás čakal silný Užhorod, ale naši znova začali veľmi dobre, už v 1. minúte sme mali veľkú šancu skórovať, ale až následne Riško svojím tretím gólom na turnaji otvoril skóre zápasu. Naši mali v prvej polovici stretnutia prevahu, v druhej polovici súper hru vyrovnal a z jedného protiútoku aj strelil vyrovnávajúci gól. V závere sme mali aj trochu futbalového šťastia, keď súper nevyužil svoje šance. 

Vo štvrtok hneď na úvod nás čakal veľmi silný súper – Brasov, ktorý v stretnutí bol futbalovejší, od úvodu aktívnejší a vyhral celkom zaslúžene. Na druhý duel sme nastúpili proti MFK Košice. Naši strelili postupne dva góly, dostali sa do psychickej výhody a zápas dotiahli do víťazného konca, aj keď v závere stretnutia súper znížil stav na 2:1. 

V piatok nás čakali dva zápasy, podľa doterajších výsledkov, so slabšími súpermi. To sa aj potvrdilo, keď prvé stretnutie sme zvládli pohodovo, strelecky sa presadili aj ďalší hráči a zaslúžene sme vyhrali. Druhý zápas proti Kyjevu to bol kopec nevyužitých šancí – z našej strany a výsledok „ iba“ 2:1 nie celkom odpovedá priebehu hry, ale pozitívne bolo, že si naši vytvárali a dostávali sa do gólových príležitostí a hrali veľmi aktívne celý zápas. 

V sobotu nás čakal posledný duel v skupine. Naši znova predviedli pekný, bojovný a kolektívny futbal, vytvorili si niekoľko zaujímavých šancí a zápas úspešne zvládli. Víťazstvo nám zabezpečilo druhé miesto v skupine a priamy postup do osemfinále, kde nás čakal mestský rival – Galaktik Košice. 

Od úvodu to bol vyrovnaný zápas, naši veľmi dobre hrali v obrane na čele so Sajmonom Števulom, pokrývali si nebezpečných hráčov súpera a nedovolili im vytvoriť si šance na strelenie gólu. Naopak, naši sa ujali vedenia gólom Riška Kubíka z rohového kopu. Hráči Galaktiku to nevzdali, v závere stretnutia zvýšili svoju aktivitu a v poslednej minúte stretnutia po autovom vhadzovaní nám strelili vyrovnávajúci gól na 1:1. V tomto stretnutí sa do našej bránky postavil Tomáš Géci pre zranenie Šimiho Ondrejku a treba ho pochváliť za niekoľko vydarených zákrokov a veľmi podržal náš tím, tak ako Šimi v predchádzajúcich stretnutiach. 

Nasledovali strely zo značky pokutového kopu, súper bol úspešnejší a postúpil do ďalších bojov. 

Aj napriek prehre a vyradeniu na turnaji, naši po tomto stretnutí nemuseli byť smutní, za predvedenú hru a bojovnosť to boli naši malí hrdinovia. K umiestneniu v skupine a predvedenej hre v osemfinále našim gratulujeme a prajeme im pekné prázdniny, plné nových zážitkov a oddychu a to isté aj rodičom a vedeniu klubu. 

Trénerovi a vedúcemu mužstva pekne ďakujeme za úspešné vedenie nášho tímu a prajeme im príjemné prežitie futbalových prázdnin.