Kraľovany cup 2014, kategória U8, ročník 2006 a ml., 8.6.2014

17.06.2014 19:10

Turnaj Kraľovany cup 2014, kategória U8, ročník 2006 a ml., 8.6.2014
 

Náš tím:
Richard Kubík, Šimon Topľčány
Ivan Mikluš, Marianka Šalitrošová,
Samuel Červienka, Michal Hulík,
Karim Al Zabidi, Šimon Ondrejka,
Jakub Papáč, Šimon Števula,
Marián Kollárik, Jozef Kováč,
Oliver Lešo, Tomáš Géci

Naše zápasy

základná skupina D góly
   FK Junior Košice – F.Š.M. Hamšíka 3:0 Tomáš Géci 2, Karim Al Zabidi
 
   FK Junior Košice – Petržalka 1:0 Richard Kubík
 
   FK Junior Košice – Lokomotíva Zvolen 0:1  
 
   FK Junior Košice – Ilava 2:0 Tomáš Géci, Richard Kubík
 
   FK Junior Košice – MFK Dubnica 2:2 Šimon Topľčany 2
 
švrťfinále  
   FK Junior Košice – AS Trenčín 0:4  
 

 

Vstup do očakávaného turnaja proti Futbalovej škole M. Hamšíka z Banskej Bystrice sme mali veľmi dobrý, keď sme od úvodu zápasu hrali veľmi aktívne, čím sme zaskočili súpera a strelili sme dva góly. V druhej polovici zápasu sa hra postupne vyrovnala, ale naši zahrali veľmi dobre a zodpovedne v obrane, strelili ešte jeden gól a pripísali sme si za víťazstvo prvé 3 body. 

Druhým našim súperom bola Petržalka, ktorá odohrala vydarený svoj prvý duel proti Ilave (6:1). Bol to obojstranne veľmi dobrý zápas, hralo sa s nasadením, nechýbala bojovnosť a túžba po víťazstve. Nakoniec športové šťastie sa priklonilo na našu stranu, keď súper si strelil vlastný gól po veľmi dobrom dohrávaní akcie Riškom Kubíkom. Siedmym hráčom nášho tímu boli hlasito a vytrvalo povzbudzujúci rodičia našich bojovníkov. 

V nasledujúcom stretnutí proti Zvolenu sme si chceli potvrdiť naše postupové ambície zo skupiny ziskom ďalších bodov, ale nevyšlo to. Nedokázali sme súperovi streliť gól, naopak sme jeden inkasovali, prvý na turnaji a ten znamenal aj našu prehru v tomto zápase. 

Proti Ilave už sme chceli bodovať, aby sme mohli pomýšľať na postup zo skupiny. Zápas nám vyšiel, strelili sme 2 pekné góly a body boli naše. 

Na posledný zápas v skupine sme nastúpili proti neskoršiemu víťazovi našej skupiny MFK Dubnica. Prípadné víťazstvo by znamenalo postup z prvého miesta, remíza a prehra postup z druhého miesta. 

V zápase sme už prehrávali 2:0, ale naši bojovníci to nevzdali a 2 peknými gólmi Šimona Topoľčanyho vyrovnali stav zápasu na 2:2 a to v závere stretnutia sme mali ešte veľkú šancu na dokonalý obrat, keď po peknom centri Riška Kubíka netrafil hlavou loptu Ivko Mikluš. 

Vo štvrťfinále nás čakal víťaz skupiny „A“ a neskorší víťaz celého turnaja - Trenčín. Zápas sme prehrali 4:0, keď sme v úvode nevyužili naše šance na strelenie gólu, v ďalšom priebehu zápasu nás ešte niekoľkokrát podržal v hre perfektnými zákrokmi brankár Šimi Ondrejka, naša opora v bránke počas celého turnaja. Postupom času sa prejavila kvalita súpera a naše fyzické vyčerpanie. Aj napriek prehre treba oceniť hru a bojovnosť všetkých našich hráčov v tomto zápase aj počas celého turnaja, ktorý sa hral v horúcom počasí a bol veľmi náročný hlavne po fyzickej stránke. Oceňujeme aj prístup a ochotu chlapcov Sajmona a Oliho, ktorí napriek zdravotnej indispozícií bojovali za naše farby a pomohli tímu. 

Gratulujeme hráčke a hráčom k pekným výkonom a aj k umiestneniu v prvej osmičke z 24 zúčastnených tímov, trénerovi ďakujeme za vedenie mužstva na turnaji a tešíme sa na Fragariu cup 2014 v Prešove.