Prešov, Turnaj U9 / r. 2007 a mladší / - dňa 06.03.2016,

07.03.2016 13:28

 

organizátor FAMT Prešov, hala ZŠ Važecká v Prešove,

Hralo sa systémom 4+1, zápas 17 minút, ihrisko 40 x 20 m, bránka 3 x 2 m, lopta č.4

V deň turnaja organizátor pristúpil k zmene hracieho času zápasov z 15 na 17 minút, čo ocenili asi všetky zúčastnené kluby. Turnaja sa zúčastnilo 8 družstiev, ktoré boli rozdelené po štyroch do dvoch skupín A a B. Následne po základnej časti sa vytvorili skupiny o 1-4.miesto (prvý dvaja z každej skupiny). V skupine o 5-8.miesto bojovali družstvá, ktoré sa v skupinách umiestnili na treťom a štvrtom mieste. Ak do skupiny postúpili družstvá, ktoré sa už v základnej skupine stretli, započítaval sa im tento zápas do skupiny o umiestnenie. Naše družstvo odohralo na tomto turnaji päť zápasov.

Výsledky našich zápasov podľa poradia:

Základná skupina

1.zápas  FK Junior Košice – MFK Zemplín Michalovce   0:1

2.zápas   ŠK Odeva Lipany – FK Junior Košice    2:1 - strelec gólu: Karim Al-Zabidi

3.zápas   FK Junior Košice – FK Junior Šaca    2:0 - strelci gólov: Filip Števula, Šimon Topolčani

 

Zápasy v skupine o 5.-8.miesto:

4.zápas   FA Benecol Košice – FK Junior Košice    0:3 - strelci gólov: Šimon Topolčani 2, Oliver Lešo1

5.zápas   FK Junior Košice – MŠK Tesla Stropkov   3:1 - strelci gólov: Šimon Topolčani, Karim Al-Zabidi 2

 

Naša zostava:

Hulík, Lešo, Števula, Červienka, Karim Al-Zabidi, Kollárik, Hani Al-Zabidi, Tančák, Dura, Topolčani, Hrubý

Na trénerskom poste absolvoval premiéru a turnajový krst prezident Maťo Kollárik, vedúci družstva: Marek Števula

 

Priebeh turnaja:

V prvom stretnutí s Michalovcami sme hrali vyrovnanú partiu. V útoku  sme sa snažili, vytvorili sme si šance. Žiaľ až na moment tri minúty pred koncom zápasu, keď sme stratili loptu v obrannom pásme a z duelu náš brankár versus dvaja útočníci súpera sme ťahali za kratší koniec. Vyskúšali sme si hru i striedanie kompletných útokov. Na prvý duel v turnaji mal zápas náboj i drámu, oceňujem, že sme nepôsobili ospalým ale bojovným dojmom.

 

Druhý zápas proti súperom z Lipian / nový súper-prvá vzájomná konfrontácia / sme sa hneď v úvode ujali vedenia krásnym gólom Karima. Opäť sme pokračovali v trende striedania kompletných štvoriek. Nakoniec sme doplatili na našu chybu, hráči sa pozabudli z útoku vracať do obrany. Tesne pred koncom zápasu súper z priameho kopu zúročil svoju snahu vo svoj prospech. Škoda, tento gól nemusel padnúť do našej siete – musíme sa práve z týchto chýb poučiť a neklesať na duchu.

 

Pred tretím meraním síl sme po menšej emotívnej porade s chlapcami v šatni a prebratí predošlého zápasu s ŠK Odeva Lipany narazili na derby zápas voči našim tradičným súperom z FK Junior Šaca.V tomto zápase sme pristúpili k striedaniu jednotlivo, hrali sme výborne dopredu i dozadu. Súpera sme obohrávali, získavali sme loptu, útočili sme. Našu snahu zúročili gólmi Filip a Šimon. Ak si dobre pamätám je to už vzájomné štvrté derby v rade, čo sme súpera porazili. Po výbornom výkone tréner s vedúcim družstva v šatni po zápase pochválili chlapcov za výborný výkon. Vysvetlili sme si ako pristúpiť do ďalších zápasov.

Vo štvrtom zápase voči FA Benecol  sme sa ujali vedenia a vo svižnom tempe sme ho  prevalcovali výsledkom 3:0. Temer celý  zápas sme mali loptu, nehovoriac o nepresných strelách – to by bolo skóre! Gólmi Šimona a gólom Olivera sme si zaslúžene zanôtili tanček v stredovom kruhu po zápase. Dobre naladení sme odchádzali do šatne.  

 

Piaty zápas voči novému súperovi MŠK Tesla Stropkov sme "surfovali" ihriskom na víťaznej vlne. Peknou kombinačnou hrou sme súpera načali gólom Karima, ktorý si to ešte raz zopakoval výborným napádaním pri rozohrávke. Náš výsledok ešte prikrášlil Šimon, nehľadiac na inkasovaný gól do šatne sme nechali na ihrisku dušu a zachovali sme si svoju tvár a predviedli sme krásne futbalové momenty. 

Vyjadrujem veľkú pochvalu rozhodcom, ktorí sa po palubovke hýbali a ich verdikty pôsobili v duchu fair play. Všímali si čo sa na palubovke deje. V prípadoch keď si to situácia vyžadovala /tvrdý faul/, prerušili hru.

 

Resumé o turnaji:

Oficiálne sme na turnaji U9 a ml. organizovanom FAMT Prešov nastrieľali deväť gólov v piatich zápasoch, inkasovali sme štyri góly. Skončili sme na konečnom šiestom mieste.

Naši strelci:  Karim Al-Zabidi - 3 góly, Šimon Topolčani – 4 góly, Filip Števula  – 1 gól, Oliver Lešo – 1 gól

Turnaj hodnotím vzhľadom na naše výkony veľkou pochvalou pre všetkých hráčov, hlavne chlapcov, ktorí naberajú zápasovú prax. Náš herný prejav mal po prvých dvoch zápasoch v základnej časti stúpajúcu kvalitu. Veľké "Ďakujem" patrí všetkým fandiacim hráčom, rodičom a priaznivcom.

LEN TAK ĎALEJ juniori naši. Prajem veľa síl a chuť do futbalu.

 

Prvé tri tímy obdržali poháre  a medaile od organizátora turnaja.

Individuálne ocenenia pre hráčov organizátori vyhlasovali, z každého tímu vyhlásili najlepšieho hráča.

Individuálne ocenenie za najlepšieho hráča nášho klubu FK JUNIOR Košice na turnaji si prevzal Šimon Topolčani.

 

Výsledková listina turnaj U9 FAMT Prešov  – 06.03.2016

1. Juventus Academy Košice

2. FK Junior Šaca

3. MFK Zemplín Michalovce

4. FAMT Prešov

5. ŠK Odeva Lipany

6. FK Junior Košice

...

Hodnotí : Hugáň