Sabinov, Turnaj U9 / r. 2006 a mladší / - CFT Academy cup, 14. marec 2015

16.03.2015 22:32
Turnaj U9 / r. 2006 a mladší / - CFT Academy cup 2015, Mestská hala Sabinov, 14. 3. 2015

Hrací systém: 5+1, zápas 17 minút, ihrisko 40 x 20 m, bránka 3 x 2 m.

 

Výsledky našich zápasov podľa poradia:

1. zápas  FK Junior Košice - SFJSSOR Uzhorod /UA/  1:0

2.zápas   FK Junior Košice - FK Galaktik Košice     1:2

3.zápas   FK Junior Košice - CFT Academy   2:0

4.zápas   FK Junior Košice - Slovan Sabinov  1:1

5.zápas   FK Junior Košice - Partizán Bardejov  4:0 

 

Naša zostava: Šimon Ondrejka, Marianna Šalitrošová, Šimon Števula, Oliver Lešo, Viliam Gutray, Karim Al-Zabidi, Ivan Mikluš, Jakub Papáč, Filip Proks, Kristián Bamhor, Jozef Kováč, Michal Hulík

 

Priebeh turnaja:

Po stretnutí v Janovíku nám cesta ubehla veľmi rýchlo. V Sabinove sme vystúpili z áut za mrholenia. Pri otvorení turnaja sme sa dozvedeli, že neprišli UKS Grom Tychy z Poľska a pre chorobu ani hráči z maďarského klubu Cigánd SE. Galaktik v A skupine nahradil UKS Grom Tychy a v B skupine maďarský tím  nahradil Tatran Prešov. V každej skupine hralo po päť tímov, z každej skupiny postupovali prvé dva tímy. 

V prvom zápase chlapci v úvode zabrali a pritlačili súpera, bohužiaľ naši útočníci nevedeli prekonať obranu súpera. Následne sa hra otočila a súper nás zatlačil na našu polovicu. Neskôr sme opäť dostali náš motor do otáčok, no viazlo nám to v koncovke. Súper asi trikrát ohrozil našu bránku, no nepresne. Nakoniec strelil náš kapitán Sajmon z “autu” vytúžený víťazný gól. Hoci bol v niektorých pasážach hry súper na našej polovici, úspešne sme nepristúpili na  jeho hru. Mali sme aj šťastie, keď súper nastrelil dvakrát tyč.

V druhom zápase s Galaktikom sme sa veľkou mierou o prehru pričinili sami. Hlavne pre nedôsledné bránenie súpera pri rozohrávaní akcií a hlavne nevracaní sa našich útočníkov do našej obrany pri rýchlych kontrách súpera. Takto nám útočné duo súpera vytváralo problémy. O náš jediný gól sa zaslúžil opäť Sajmon takmer z rovnakej pozíce ako proti Užhorodu (opäť krásnou strelou, ktorú tečoval temenom hlavy brániaci hráč súpera). Evidentne sme neboli v súboji proti Galaktiku vo svojej koži, musíme sa z tejto prehry poučiť a inšpirovať pressingom súpera v útoku. Bol to náš útlmový zápas, hráči nehrali podľa rád trénera, pričom je možné konštatovať, že zápas sme nezvládli mentálne. Veľké ďakujem za tento zápas však patrí brankárovi Miškovi a obrancom.

Po dlhej pauze a načerpaní nových síl sme nastúpili proti usporiadateľovi turnaja CFT Academy. Našej dobre naladenej partii sa postupne darilo vypracovať si šance, udrža loptu i pásmo, no opäť nám škrípala koncovka. Po neúnavnom snažení sa nám podarilo skórovať za pomoci Ivka a Sajmona, ktorí boli našimi strelcami.

Po úspešnom výsledku nás čakal posledný štvrtý zápas v skupine A proti domácemu tímu Slovan Sabinov. Proti vysokým a dobre stavaným chlapcom súpera sme sa presadzovali ťažko, ale úspešne. Naša snaha končila na kopačkách obrancov súpera alebo nepresnými strelami mimo bránku. Nakoniec nám navyše domáci tím strelil aj úvodný gól. Náš tím však bojoval a po nádhernej prihrávke Jakubka sa Sajmon odhodlal k nevídaným nožničkám a nekompromisne skóroval a vyrovnal na 1:1. Taký gól je v kategórii prípraviek určite raritou a škoda, že sa nám ho nepodarilo zachytiť na video a poskytnúť ako “Frajera na záver”... 

Tesne po skončení zápasu sme prostredníctvom nášho prezidenta klubu podali protest u organizátora a žiadali sme konfrontáciu a predloženie dokladov o veku hráčov súpera. Domáci klub Slovan Sabinov konfrontáciu odmietol  (predloženie registračiek SFZ, resp. iných dokladov) a z turnaja celý tím rýchlo stiahol. Bohužiaľ tento moment nepochopiteľne nemal očakávaný logický vplyv na tabuľku turnaja po kontumácii príslušných zápasov. Je smutné, že uvedeným spôsobom aj organizátor podporil praktiky nedodržiavania pravidiel, ktoré si sám stanovil, pričom v podobných prípadoch sa ponúka jednoduché riešenie účasti takého mužstva buď mimo tabuľku turnaja, prípadne aj v nej, avšak po informovaní a súhlase súperov. Sme presvedčení, že bolo správne výsledky Slovana Sabinov anulovať. NEVADÍ - berieme si veľké ponaučenie do ďalších turnajov ako účastník alebo organizátor. Hráme fér a takto budeme učiť hrať našich zverencov aj naďalej.

Nakoniec sme teda v A skupine obsadili podľa pôvodného hracieho plánu tretie miesto. V poslednom našom zápase na turnaji, ktorý bol piatym v poradí, sme narazili na chlapcov z Partizánu Bardejov. Súpera sme zdolali hlavne našou neúnavnou snahou skórovať v druhej polovici zápasu. V tomto zápase sme sa presadili aj gólovo, Karim skóroval raz a Sajmon dosiahol v tomto stretnutí hattrick. Vyhrali sme zaslúžene 4:0.

Tento turnaj hodnotíme s rozpakmi. Veľmi dobre pripravený turnaj, otvárací ceremoniál s príjemným prekvapením (futbalový freestyle), výborný rozhodcovia, príjemná atmosféra, ale hra na mŕtveho chrobáka bez názoru, športu nikomu zo zúčastnených na turnaji nepomôže. Veríme, že sa všetci zúčastnení dostatočne do budúcnosti poučia !  .

Náš tím si každopádne zaslúži veľkú pochvalu, zahrali si všetci, dokonca sme rotovali v hre dvoch brankárov - čo bolo veľmi osožné pre tím. Chválime chlapcov a našu princeznú Marianku za peknú pohľadnú a disciplinovanú hru v duchu fair play.  Za predvedené výkony si dnes zaslúži absolutórium najmä Sajmon, ktorý skóroval v každom jednom zápase.  

 

Resumé o turnaji:

Oficiálne sme turnaji  CFT Academy cup  2015, ročník nar .2006  a mladší nastrieľali deväť gólov v piatich zápasoch, no inkasovali len tri góly. Skončili sme na piatom mieste.

Naši strelci:  Ivko Mikluš - 1 gól, Karim Al-Źabidi - 1 gól, Šimon Števula - 7 gólov

Našich chlapcov z klubu FK Junior Košice za odvedené výkony chválime.

Prvé tri tímy obdržali medaile a poháre od organizátora turnaja.

Turnaj otvoril primátor Sabinova pod ktorého záštitou sa turnaj organizoval.

 

Individuálne ocenenie za najlepší výkon na tomto turnaji v rámci nášho tímu patrí  zaslúžene všetkým zúčastneným na turnaji - dobrý kolektívny výkon.