Stará Ľubovňa, Turnaj U8 / r. 2008 a mladší / - 21.02.2016, organizátor MFK Stará Ľubovňa,

23.02.2016 21:57

 

Hralo sa systémom 4+1, zápas 14 minút, ihrisko 35 x 18 m, bránka 3 x 2 m, lopta č.4

Vzhľadom na skutočnosť, že deň pred turnajom zrušil svoju účasť klub z Poľska MLKS Dabrovia a na turnaji ostalo 11 družstiev, organizátor pristúpil k zmene v skupine A: hralo sa 20 minút. V skupine B a C sa hrali zápasy po 14 minút. Následne traja víťazi základných skupín s najlepším družstvom postupujúcim z druhého miesta bojovali o prvé až štvrté miesto systémom každý s každým, pričom výsledok určila minitabuľka. Tento systém platil aj pre skupiny o 5.-8.miesto a 9.-11. miesto.

Výsledky našich zápasov podľa poradia:

Základná skupina

1.zápas   FK Junior Košice – MFK Revúca   1:0       - strelec gólu: Filip Števula

2.zápas   UKS Sokoliki Stary Sacz – FK Junior Košice    0:0

3.zápas   FK Poprad – FK Junior Košice    0:2         - strelci gólov: Dominik Ťukody a Matúš Jerga 

 

Zápasy v skupine o 1.-4.miesto

4.zápas   Partizán Bardejov  – FK Junior Košice    3:0

5.zápas   FK Junior Košice – FK Junior Šaca   1:0  - strelec gólu: Filip Števula

6.zápas   APMT Krzeszowice – FK Junior Košice    2:3  - strelci gólov: Dominik Ťukody 2, Matúš Jerga 1

 

Naša zostava:

Daniel Kardoš, Matúš Jerga, Filip Števula, Vladimír Čudejko, Hani Al-Zabidi, Dominik Ťukody, Marián Kollárik, Ivan Novotný

tréner – Ing. Dušan Mikloš 

vedúci družstva: Marián Kollárik

 

Priebeh turnaja:

V prvom stretnutí s rivalmi z Revúcej sme obstreľovali bránku súpera množstvom striel, nakoniec sa predsa len jedna strela ujala a zvíťazili sme. Mali sme veľmi svižné tempo na úvodný duel po skoro dvojhodinovej ceste autobusom.

Druhý zápas proti súperom z Poľska sme zápas odohrali s Filipom v bráne a Dankom v pozícii útočníka. V tomto zápase sa chlapci výborne dopĺňali i v útoku aj v obrane. Remíza je zaslúžená, nám sa nepodarilo ich brankára prekonať.

V treťom meraní síl sme narazili na zverencov FK Poprad. V tomto zápase sme dominovali a to doslovne. Danko vychytal dve vyložené šance súpera. Musím vyzdvihnúť permanentnú útočnú snahu tejto partie, dôkazom je množstvo pekných kombinácii. A prišla naša chvíľa – Domino a Matúš za výdatnej pomoci Haniho a Majka s Filipom sa postarali o výsledok v náš prospech. Škoda, že Hanimu sa nepodarilo premeniť penaltu.

Vo štvrtom zápase proti Partizánu Bardejov sme si vypili kalich horkosti, žiaľ po našich nepremenených šanciach nás súper trestal. V tomto dueli sme ťahali za kratší koniec. Súper nás predčil hlavne dvoma vyrovnanými štvorkami. Nevadí, vedeli sme, že ešte máme dva duely pred sebou a bojujeme o medaily. Tento zápas bol prvým z trojice zápasov v skupine o prvé až štvrté miesto na turnaji.

Piaty zápas proti našim rivalom z Junioru Šaca sa nám darilo eliminovať útočnú silu súpera, výborne sme napádali prvotnú rozohrávku, statočne sme bránili. Duel rozhodol Filip z polovice ihriska strelou k ľavej tyčke. Naša snaha bola korunovaná úspechom, perfektne zahrali všetci, Majko a Filip sa výborne  zhostili svojich postov v obrane a na krídlach.

V poslednom šiestom zápase voči APMT Krszeszowice sme bojovali celý zápas, súper dvakrát vyrovnal skóre, štyri sekundy pred klaksónom zápas rozhodol víťazným gólom Matúš.

 

Resumé o turnaji:

Oficiálne sme na turnaji U8 a ml. organizovanom MFK Stará Ľubovňa nastrieľali sedem gólov v šiestich zápasoch, inkasovali sme šesť gólov. Skončili sme na krásnom druhom mieste.

Naši strelci:  Dominik Ťukody – 3 góly, Filip Števula – 2 góly, Matúš Jerga – 2 góly.

 

Turnaj hodnotím veľmi pozitívne, pekný turnaj v zrekonštruovanej hale, kedy budú mať takú Košice?! Naša neúprosná snaha zvíťaziť nám priniesla krásne gólové momenty a výborné umiestnenie. Chlapci hrali so srdcom, niekedy síce trošku s rešpektom voči súperom. V hre využívali kombináciu, nahrávali si, napádali súpera, vracali sa do obrany, ba dokonca v poslednom zápase sa vypli k super dráme s napínavým koncom. Parádička, parádička.

Veľkú poctu si zaslúžia všetci fandiaci rodičia a priaznivci, ktorí boli dnes na neudržanie – boli našim piatym hráčom a to v každom zápase. Tento fanklub s bubnom povzbudzoval neustále v každom zápase, vytvorili sme krásnu hlasnú kulisu, počuli nás všade. Podporili sme svojimi hlasmi i súperov zo Šace a Čane počas ich zápasov. Veľké ďakujem si zaslúžite za vytvorenie skvelej atmosféry.

LEN TAK ĎALEJ pokračujte nádeje naše futbalové. Dnešnú veľkú pochvalu si zaslúžia všetci chlapci a hlavne i tréner Dušan za výborné rady.

Našich chlapcov z klubu FK Junior Košice za odvedené výkony veľmi chválime, dnešok bol úžasný.

 

Prvé tri tímy obdržali poháre  a medaile od organizátora turnaja. Individuálne ocenenia pre hráčov organizátori vyhlasovali, z každého tímu vyhlásili najlepšieho hráča. Individuálne ocenenie za najlepšieho hráča nášho klubu FK JUNIOR Košice na turnaji si prevzal Daniel Kardoš.

Individuálne ocenenie za najlepšieho hráča turnaja Stará Ľubovňa Cup U8 si prevzal náš hráč Filip Števula.

 

Výsledková listina turnaj U8 Stará Ľubovňa CUP  – 21.02.2016

 

1. Partizán Bardejov

2. FK Junior Košice

3. FK Junior Šaca

...

 

Hodnotil : Hugáň