Stará Ľubovňa, turnaj U9 / r. 2006 a mladší / 7. marec 2015

09.03.2015 00:06

 

Hrací systém 4+1, zápas 17 minút, ihrisko 40 x 20 m, bránka 3 x 2 m.

 

Výsledky našich zápasov podľa poradia:

1. zápas  FK Junior Košice - Glinik Gorlice /PL/  3:0

2.zápas   FK Junior Košice - FK Poprad     10:1

3.zápas   FK Junior Košice - FAM Poprad   2:1

4.zápas   FK Junior Košice - AKS Wyzwolenie Chorzów /PL/  1:0

5.zápas   FK Junior Košice - ŠK Nová Ľubovňa   3:0 

6.zápas   FK Junior Košice  - Junošport club Stará Ľubovňa  1:1

 

Naša zostava: Tomáš Géci, Marianna Šalitrošová, Šimon Števula, Oliver Lešo, Viliam Gutray, Karim Al-Zabidi, Ivan Mikluš, Jakub Papáč, Richard Kubík, Jozef Kováč, Michal Hulík, Šimon Ondrejka

 

Priebeh turnaja:

Úvod nevyzeral dobre, pretože trojica našich hráčov dorazila do Starej Ľubovne s nevoľnosťou žalúdka. Tento fakt spôsobil náš pomalší štart a menšie úpravy v zostave.Napriek tomu v prvom zápase chlapci zabrali a pochváliť musíme najmä Karima za dôslednú útočnú hru na hrote. Veľkou mierou sa pričinil o naše víťazstvo. Veľké ďakujem patrí i obrancom za príkladné plnenie taktiky určenej trénerom, dôkazom čoho je náš výsledok. Dobre naladenej partii proti evidentne mladšiemu kolektívu FK Poprad nebolo potrebné hovoriť viac. Kombinačne sme ho prevýšili na a skóre utešene narastalo v náš prospech. Za zmienku stojí fakt, že skórovali až siedmi strelci a hlavne svoje prvé premiérové súťažné góly za JUNIOR v kategórii U9 vsietili Miško Hulík a Vilko Gutray - chlapci gratulujeme, len tak ďalej.

Po zvládnutom vstupe do turnaja nás čakal zdatný súper FAM Poprad. Naša hra strácala v stredových formáciách. Nakoniec sme však súpera zdolali hlavne našou neúnavnou snahou skórovať v druhej polovici zápasu. Vo štvrtom zápase tvrdom na osobné súboje sme sa  ťažko presadzovali voči dobre stavaným chlapcom a zdatnému brankárovi. Po dobrej predvedenej hre, kde nám chýbalo trošku šťastia v koncovke sme sa nevzdali a zvíťazili sme.

Piaty zápas proti ŠK Nová Ľubovňa sme začali po dlhšej pauze medzi zápasmi. Súper sa zo začiatku v útoku vôbec nepresadil, bránil našich útočníkov až v trojici z čoho pramenili pekné osobné súboje. Súpera sme nakoniec herne prevýšili a zdolali sme ho zaslúžene.

Do posledného zápasu sme nastúpili s vedomím, že môžeme kráčať za našim cieľom zvíťaziť v turnaji, pričom máme všetko vo vlastných rukách, teda nohách. Všetky tabuľkové predpoklady a možné kalkulácie sme chceli vylúčiť a sústredili sme sa na tento zápas, ktorý sa zároveň stal aj finálovým. Pri tvrdšej hre domácich sme neskladali zbrane a po napínavom boji krásnym lobom ľavačkou z 15-tich metrov vyrovnal Šimi. Následne sme mali možnosť ešte upraviť výsledok, ale záverečný hvizd rozhodcu spečatil remízu 1:1.

Tento turnaj hodnotíme veľmi pozitívne, veľká vďaka patrí organizátorom, ktorí vytvorili príjemnú rodinnú atmosféru. Náš tím si zaslúži veľkú pochvalu, zahrali si všetci, dokonca sme rotovali v hre až troch brankárov - čo bolo veľmi osožné pre tím. Chválime chlapcov a našu princeznú Marianku za peknú a disciplinovanú hru v duchu fair play. Trochu nás zaskočilo i prekvapilo správanie niektorých hráčov našich súperov, ktorí  pri nepriaznivom skóre zbytočne faulovali, dokonca i slovne napádali súperov. Turnaj pískali štyria arbitri, pričom oceňujeme hlavne pána trénera domáceho tímu, ktorý si za predvedené výkony zaslúži absolutórium. Ostatní rozhodcovia by sa mohli jeho výkonnom inšpirovať. Menšou chybičkou krásy na turnaji bol problém s časomierou, zhodou okolností počas nášho zápasu s FK Poprad. Nakoniec sme to spoločnými silami uviedli na správnu mieru.

 

Resumé: 

Oficiálne sme turnaji o pohár prezidenta JUNOŠPORT clubu  ročník nar .2006 nastrieľali dvadsať gólov v šiestich zápasoch,no inkasovali sme len tri góly.

Naši strelci: Richard Kubík - 8 gólov, Ivko Mikluš - 1 gól, Karim Al-Źabidi - 2 góly, Šimon Števula - 2 góly, Šimon Ondrejka - 3 góly, Jakub P apáč - 2 góly, Vilko Gutray - 1 gól, Miško Hulík - 1 gól

Našich chlapcov z klubu FK Junior Košice za odvedené výkony chválime.

Pri vyhlásení výsledkov turnaja tímy obdržali diplomy a prvé tri tímy medaile a pohár.

Pohár za prvé miesto nám odovzdal primátor Starej Ľubovne .

Za najlepšieho brankára turnaja organizovaného JUNOŠPORT klubom Stará Ľubovňa pre U9 v roku  2015 bol trénermi a organizátorom vyhlásený náš hráč Šimon Ondrejka.

Individuálne ocenenie za najlepší výkon na tomto turnaji v rámci nášho tímu patrí  zaslúžene všetkým zúčastneným na turnaji - výborný kolektívny výkon. Takto to hodnotí tréner i vedúci družstva.

Ešte raz veľké poďakovanie za turnaj organizátorovi,  Marianke i chlapcom, dobre a hlasne fandiacim rodinným príslušníkom spolu s vedením klubu a trénerom Vladimírom Urbanom.

Len tak ďalej naši futbaloví borci !