Turnaj FK Galaktik Košice 2014, ročník 2006 a ml., 27.4.2014

29.04.2014 16:46

Turnaj FK Galaktik Košice, kategória U8, ročník 2006 a ml., 27.4.2014
 

Náš tím:
Tomáš Géci, Richard Kubík,
Šimon Števula, Šimon Topoľčany,
Alex Tančák, Ivan Mikluš,
Marianka Šalitrošová, 
Samuel Červienka, Michal Hulík,
Karim Al Zabidy, Oliver Lešo,
Marián Kollárik, Jozef Kováč,
Šimon Ondrejka, Jakub Papáč

Naše zápasy

Základná skupina B góly
   FK Junior Košice – Lokomotíva Košice 2:1 Richard Kubík, Tomáš Géci
 
   FK Junior Košice – FAMT Prešov 4:1 Richard Kubík 2, Ivan Mikluš, Jakub Papáč
 
   FK Junior Košice – MFK Michalovce 1:2 Ivan Mikluš
 
   FK Junior Košice – Novohrad Lučenec 2:0 Tomáš Géci, Richard Kubík
 
Semifinále  
   FK Junior Košice – Galaktik Košice 1:0 Ivan Mikluš
 
Finále  
   FK Junior Košice – MFK Michalovce 1:0 Šimon Števula
 

 

Prvé dva zápasy v základnej skupine „B“ proti Lokomotíve Košice a FAMT Prešov sme vyhrali zaslúžene. Naši boli lepším tímom, vypracovali si viacej šancí ako súper a strelili spolu 6 gólov, inkasovali iba 2 a obidva v úplnom závere zápasov. V stretnutí proti FAMT Prešov svoj prvý gól za FK Junior strelil aj Jakub Papáč – gratulujeme. 

Tretí zápas proti Michalovciam nám nevyšiel. Vyhrávali sme od úvodu 1:0, ale súper nám v druhej polovici zápasu strelil 2 góly a duel sme prehrali. Chýbal nám väčší pohyb po ihrisku, bojovnosť , hrali sme v útlme. Ako sa ukázalo neskôr tento útlm neprišiel v nevhodný čas. 

V poradí štvrtom zápase proti Lučencu to už bolo z našej strany lepšie, keď z priameho kopu strelil náš prvý gól Tomáš Géci a na 2:0 zvýšil Riško Kubík po veľmi peknej akcií našich hráčov. Vo viacerých momentoch pri akciách súpera nás podržal v bránke veľmi dobre chytajúci Šimon Ondrejka. 

V skupine „B“ sme obsadili 2. miesto za MFK Michalovce a to znamenalo, že v semifinále bol naším súperom víťaz skupiny „A“- Galaktik Košice. Zopakoval sa semifinálový duel z nášho Veľkonočného turnaja, v ktorom sme prehrali 3:0. Tentokrát sme to súperovi vrátili a na jeho pôde sme vyhrali 1:0. Náš tím na čele s príkladnou bojovníčkou kapitánkou Mariankou Šalitrošovou podal v tomto zápase veľmi pekný, bojovný, obetavý a kolektívny výkon. Veľmi pekne bojovali naozaj všetci bez rozdielu a naším „ďalším hráčom“ boli skvelí fanúšikovia FK Junior. Víťazstvo v tomto zápase znamenalo boj o zlaté medaily a pohár pre víťaza. 

Naším súperom vo finále bol úspešnejší z druhého semifinálového zápasu – MFK Michalovce. Vo finále naši pokračovali v kolektívnom a bojovnom výkone zo semifinálového zápasu. Náš posledný, víťazný a zlatý gól na tomto turnaji strelil veľmi dobre hrajúci Šimon Števula a to hlavou takmer z polovice ihriska. Jeho ocenenie najlepšieho obrancu turnaja za predvedené výkony bolo celkom zaslúžené, ako aj ocenenie kapitánky Marianky Šalitrošovej. Gratulujeme. Naši v ďalšom priebehu zápasu súpera nepustili do vyložených šancí a víťazstvo si ustrážili. 

K tretiemu celkovému víťazstvu na turnajoch tejto kategórie v ročníku 2013/2014 hráčke, hráčom a trénerovi gratulujeme, rodičom a starším klubovým spoluhráčom ďakujeme za podporu a fandenie. 


Gratulujeme aj chlapcom a trénerovi a tešíme sa spoločne aj zo zisku pekného tretieho miesta v kategórií „ročník 2004 a ml.“ pre FK Junior Košice.


Ocenení hráči nášho tímu:
Šimon Števula – najlepší obranca turnaja 
Marianka Šalitrošová – najlepší hráč mužstva


Celkové poradie tímov:
1. FK Junior Košice
2. MFK Michalovce
3. Rožňava
4. Galaktik Košice
.....