Turnaj Novohrad Lučenec, kategŕia U8, ročník 2006 a ml., 17.5.2014

22.05.2014 15:14

Turnaj FK Novohrad Lučenec, kategória U8, ročník 2006 a ml., 17.5.2014
 

Náš tím:
Richard Kubík,
Šimon Topľčány
Ivan Mikluš,
Marianka Šalitrošová,
Samuel Červienka,
Michal Hulík,
Karim Al Zabidi,
Šimon Ondrejka,
Jakub Papáč

 

Naše zápasy

základná skupina B góly
   FK Junior Košice – Dukla B.Bystrica 2:2 Ivan Mikluš, Šimon Topľčány
 
   FK Junior Košice – MFK Rožňava 4:0 Šimon Ondrejka/Ivan Mikluš,
Richard Kubík 2, Karim Al Zabidi
   FK Junior Košice – MFK Rim. Sobota 1:4 Richard Kubík
 
   FK Junior Košice – Novohrad Lučenec 7:1 Ivan Mikluš 5, Karim Al Zabidi, Richard Kubík
 
semifinále  
   FK Junior Košice – Junior Šaca 3:3
(3:4)
Ivan Mikluš 2, Jakub Papáč
 
zápas o 3. miesto  
   FK Junior Košice – Lokomotíva Zvolen 2:2
(2:3)
Ivan Mikluš 2
 

 

Futbalový klub Novohrad Lučenec usporiadal 1. ročník futbalového turnaja pre kategóriu U8. Zúčastnilo sa ho 10 mužstiev, ktoré boli rozdelené do dvoch skupín.

Prvý zápas v našej skupine sme odohrali proti Dukle B. Bystrica a aj napriek tomu, že sme vyhrávali 2:0, sme nakoniec vo vyrovnanom duely za remízu získali iba bod. V druhom zápase proti MFK Rožňava sme boli už lepším tímom, vypracovali sme si viacej gólových akcií a celkom zaslúžene sme vyhrali 4:0.

V ďalšom stretnutí sme nastúpili proti neskoršiemu víťazovi turnaja MFK R. Sobota. Súper bol nad naše sily, vyhral lepší tím, ale naši hráči sa aj napriek nepriaznivému stavu veľmi snažili, za čo ich treba pochváliť. Už od úvodu zápasu súper vyhrával 2:0, Riško Kubík následne znížil na 2:1, ale v ďalšom priebehu stretnutia sme dostali ešte dva góly.

Posledný zápas v skupine sme odohrali proti domácemu Novohradu „B“ a zvíťazili sme jednoznačne 7:1, ale treba pochváliť za výkon aj súpera, lebo to bol tím zložený z mladšej vekovej skupiny. 7- bodový zisk nám stačil na zisk 2. miesta v skupine a účasť v semifinále.

Po obede sme nastúpili v boji o medaily v druhom semifinále proti Junioru Šaca, víťazovi základnej skupiny „A“. V tomto zápase sme vyhrávali 1:0 aj 2:1, prehrávali sme 3:2, ale nakoniec sa nám podarilo streliť gól a upraviť stav vyrovnaného a bojovného zápasu na 3:3. Nasledovali  strely zo značky pokutového kopu a náš súper bol úspešnejší, keď premenil 2 strely z troch, my sme boli úspešný iba pri jednom kope.

Prehra po tomto rozstrele znamenala boj v malom finále o 3. miesto proti Lokomotíve Zvolen.

V tomto stretnutí sme prehrávali 1:0 aj  2:1, naši snáď už z posledných síl bojovali, keď v poslednej minúte Ivko sólom cez troch hráčov súpera a krížnou strelou vyrovnal na konečných 2:2. Aj v tomto rozstrele bol úspešnejší  znovu náš súper  3:1 na strely a to znamenalo, že sme na tomto peknom a vydarenom  turnaji získali „zemiakové medaily“.  

Aj napriek  zisku nepopulárneho štvrtého miesta, treba všetkých našich hráčov pochváliť za obrovskú  bojovnosť, s akou bojovali hlavne vo finálových zápasoch, ktoré sme odohrali bezprostredne po sebe. Napriek únave sa veľmi snažili do poslednej sekundy o úspešný výsledok, ale chýbalo trochu športového šťastia pre úspech ocenený medailou. Predvedenú hru nášho tímu v závere posledného stretnutia pochválil aj organizátor turnaja.

Gratulujeme hráčke a hráčom k pekným výkonom a umiestneniu, p.Urbanovi ďakujeme za vedenie mužstva  na turnaji a tešíme sa na ďalšiu spoločnú akciu.

 

Ocenení hráči nášho tímu:
Marianka Šalitrošová - najlepší hráč mužstva
Ivan Mikluš - najlepší strelec turnaja

 

Celkové poradie tímov:
1. MFK Rim. Sobota
2. Junior Šaca
3. Lokomotíva Zvolen
4. FK Junior Košice
.....