Košice, Turnaj U9 / r. 2007 a mladší / - 13.02.2016, organizátor FA Benecol Košice,

15.02.2016 00:17

 

Hralo sa systémom 4+1, zápas 17 minút, ihrisko 40 x 20 m, bránka 3 x 2 m, lopta č.4

Vzhľadom na skutočnosť, že na poslednú chvíľu  zrušil účasť KAC Jednota Košice, ostalo 9 družstiev na turnaji, organizátor pristúpil k zmene a to nasledovnej : naša skupina B mala 5 družstiev – v základnej časti sme hrali 17 minútové zápasy, každý s každým v skupine. A skupina mala štyroch členov a hrali 23 minútové zápasy v skupine. Zápasy semifinálové a o umiestnenie sa hrali 20 minút.

Výsledky našich zápasov podľa poradia:

Základná skupina

1.zápas  FK Junior Košice – Juventus Academy   1:1 - strelec gólu: Karim Al-Zabidi

2.zápas   Benecol II – FK Junior Košice    0:1 - strelec gólu: Šimon Topolčani

3.zápas   MFK Zemplín Michalovce – FK Junior Košice    2:0

4.zápas   CFT Academy – FK Junior Košice   1:2 - strelci gólov: Šimon Topolčani, Karim Al-Zabidi

 

5.zápas   FK Junior Košice – FK Junior Šaca   3:0 / semifinále / - strelci gólov: Marianna Šalitrošová  Karim Al-Zabidi 2

6.zápas   MFK Zemplín Michalovce – FK Junior Košice    0:0 /3:2 p.k./ finále - strelci gólov: Šimon Topolčani, Ivan Mikluš / oba z penalty/

 

Naša zostava:

Michal Hulík, Oliver Lešo, Marianna Šalitrošová, Filip Števula, Samuel Červienka, Karim Al-Zabidi, Marián Kollárik, Ivan Novotný, Ivan Mikluš, Richard Dura, Šimon Topolčani, Rastislav Hrubý, Samuel Kupec

tréner – Erik Kudlata a Vladimír Urban, vedúci družstva: Marián Kollárik

Priebeh turnaja:

V prvom stretnutí s rivalmi z Juventus Academy sme začali od začiatku bojovne a nebojácne. Mali sme veľmi dobrý úvod, Karim hneď v prvej minúte po krásnej nahrávke Filipa stredom poľa nekompromisne skóroval. Piata minúta priniesla vyrovanie na 1:1. Tu sme akosi poľavili, ráno, prvý zápas, no neprehrali sme, šance sme mali. Perličkou je, že súper si fandil ešte pod starým menom – poďme Galaktik.! Hm, ešte si musia zvyknúť.

Druhý zápas proti súperom z Benecolu II sme mali hru pod našou taktovkou, no nešla nám koncovka. Ku koncu sme predsa len pozbierali sily a Šimon v 15-tej minúte stanovil skóre na 1:0 v náš prospech.

V treťom meraní síl sme narazili na súpera zo Zemplína, MFK Michalovce.  V tomto zápase to na palubovke doslova vrelo, my sme sa tlačili dopredu s množstvom bezzubých šancí. Po rýchlom brejku dvoch hráčov na nášho gólmana sme inkasovali prvýkrát. Následne po vymyslenej penalte súper skóroval druhý raz, čím nás dostal na lopatky.  Je potrebné vyzdvihnúť permanentnú útočnú snahu, škoda tej koncovky. Musím spomenúť aj rozporuplné správanie sa hráčov súpera – drzá, provokačná hra do tela, fauly, a arbiter mal veľmi spomalené a diskutabilné reakcie a verdikty. Nedá mi nespomenúť fauly na výborne hrajúceho  Karima, ktorého súper na pár minút úplne pacifikoval, píšťalka ostala nemá.. Je zaujímavé, že išlo o de javu  - podobne odrovnali Sajmona pred rokom. Po tomto zápase dávam nášim hráčom za pravdu, že rozhodca ich zarezal, nemal voči obom súperom rovnaký meter. No to sa vo futbale stáva. Tréner s vedúcim družstva v šatni vysvetlili situáciu a slzy a sklamanie v očiach našich hráčov nahradilo disciplinované vysvetlenie od trénera ako nastúpiť na nasledujúci duel.

Vo štvrtom zápase voči CFT Academy  sme sa ujali vedenia gólom Šimona v ôsmej minúte. Po krátkej chvíli súper vyrovnal. Opäť sme mali viacero šancí, strely do bočnej siete, v pätnástej minúte žrď "a hádam aj oje", nie a nie padnúť gól. Tlačili sme súpera a nakoniec súper fauloval Ivka v päťke a arbiter nariadil penaltu v náš prospech. K lopte sa postavili traja naši hráči, po ich dohovore spolu s trénerom si loptu postavil Karim a skóroval v šestnástej minúte, čím stanovil stav na konečných 2:1 pre nás. Tento zápas, bol náš posledný v skupine v základnej časti, museli sme čakať na výsledok zápasu Michalovce vs Juventus Academy, po dráme a šťastnom góle do šatne vyhrali Michalovce 2:0, čo nás po zrátaní skóre posunulo na druhé miesto v B skupine/ rozhodol vyšší počet strelených gólov/, už sme vedeli, že nás čaká známy rival Junior Šaca, ktorý vyhral všetky duely v základnej skupine.

Piaty zápas voči Junioru Šaca už pod taktovkou trénera Urbana, priniesol menšie zmeny v zostave a nálada družstva a herný prejav gradoval. Vedeli sme, že toto je dôležitý duel ak chceme pomýšľať na víťazstvo. Taktický ťah vymeniť Ivka za Filipa bol vynikajúci. Celý zápas sme súpera nepustili k ničomu, eliminovali sme jeho útočnú silu, obranu výborne dirigovala Marianka  spolu s Ivkom a Oliverom. Majko potvrdzuje stúpajúcu formu, hlavne chuť popasovať sa o loptu. Všetci hrali ukážkovo, dva góly Karima a nádherný tretí  gól z voleja pod brvno našej kapitánky Marianky znamenal víťazstvo 3:0 a hlavne postup  do finále. Naše predpoklady sa naplnili, favorizovali sme Michalovce, ktoré sa do finále prebojovali. Vyjadrujem poľutovanie nad tým, že nikto z nás tento výborný zápas nenatočil na video, snáď nabudúce...

 

V poslednom šiestom zápase vo finále voči MFK Zemplín Michalovce sme si boli vedomí kvalít súpera. Naša bojovnosť nám priniesla skoro gól z Ivkovej akcie, no súperov brankár lotu z bránkovej čiary zázračne vyškriabal. Zápas mal viacero zvláštnych okamihov, časomiera sa zasekla na 3:45, následne po krátkom prerušení sme hrali na stopky, šance sme mali, dokonca sme si ustrážili aj útočníkov súpera. Rozhodca neostal nič dlžný svojmu čudnému pískaniu, udelil žltú kartu Olimu aj súperovmu hráčovi, ktorý si skúšal svoje herecké danosti. Vykázanie vedúceho družstva na tribúny spôsobilo nevôľu v našom fanúšikovskom sektore – tento pán ROZHODCA nás chtiac-nechtiac dostal do pozície fanúšikov sťa zo starého dobrého  slovenského filmu SKALNÍ V OFSAJDE.  Zápas skončil nerozhodne bez gólov a nasledovali strely zo značky pokutového kopu. Za naše farby skóroval Šimon Topolčani a Ivko Mikluš. Žiaľ Karim bránu minul a súper vyhral na penalty 3:2.

 

Resumé o turnaji:

Oficiálne sme na turnaji U9 a ml. organizovanom FA Benecol Košice nastrieľali deväť gólov v šiestich zápasoch, inkasovali sme sedem gólov. Skončili sme na krásnom druhom mieste.

Naši strelci:  Karim Al-Zabidi - 4 góly, Šimon Topolčani – 3 góly, Ivko Mikluš  – 1 gól, Marianna Šalitrošová – 1 gól

Turnaj hodnotím vzhľadom na naše výkony veľkou pochvalou pre všetkých hráčov i našu kapitánku Marianku. Náš herný prejav mal po základnej časti stúpajúcu kvalitu. Veľké Ďakujem patrí všetkým fandiacim rodičiom a priaznivcom. Bolo potešiteľné vidieť aj hráčov U10 a U8 spolu s rodičmi, že si našli čas a chuť podporiť náš tím. Veľké ďakujem si zaslúžite za vytvorenie skvelej zvučnej fanúšikovskej kulisy. LEN TAK ĎALEJ. Dnes ste opäť raz potvrdili svoju snahu  nevzdať sa a zvíťaziť. Dnes to boli krásne futbalové chvíle, nevieme si predstaviť krajšie strávený upršaný deň, ďakujeme. Prajem veľa síl a chuti do futbalu a teraz hlavne užite si jarné prázdniny

Prvé tri tímy obdržali poháre  a medaile od organizátora turnaja. Ceny odovzdal Viliam Novotný, ktorému slúži ku cti, že podporuje tieto talenty, a nie po prvý krát.!  Individuálne ocenenia pre hráčov organizátori vyhlasovali, z každého tímu vyhlásili najlepšieho hráča.

Individuálne ocenenie za najlepšieho hráča nášho klubu FK JUNIOR Košice na turnaji si prevzal Karim Al-Zabidi.

Držiteľom pohára z tohto turnaja bude Rastislav Hrubý.

 

 

Výsledková listina turnaj U9 Benecol  – 13.02.2016

 

1. MFK Zemplín Michalovce

2. FK Junior Košice

3. FK Junior Šaca

...

 

Hodnotí : Hugáň