Turnaj U9 v Šaci / r. 2008 a mladší / - 15.01.2017

20.01.2017 09:46

Výsledky nášho mužstva:

turnaj prebiehal v hale SOŠ v Šaci, pôvodne malo byť 8 tímov, nakoniec pre chorobu nepricestovala Rožňava, hralo teda 7 družstiev.

 

1.zápas     FK Junior Košice   -    FAMT Prešov                                    1:0       gól: Maťo Biško

2.zápas      Juventus Academy -  FK Junior Košice                               0:0

3.zápas      FK Junior Košice  -   FA Benecol                                        2:1      góly: Matúš Jerga, Filip Števula

4.zápas      FK Junior Košice  -  FK Junior Šaca                                   1:0        gól: Filip Števula

5.zápas      Slavoj Trebišov       -  FK Junior Košice                              3:0

6.zápas      FK Junior Košice  -  FK Čaňa                                             1:2       gól: Maťo Biško

 

Hralo sa 5+1, zápas 16 minút, každý s každým, auty sa hádzali, z jednej strany aut, druhá strana na mantinel.

Celkovo sme skončili na treťom mieste, získali sme 10 bodov so skóre 5:6.

 

Naša zostava: Nicolas Mosorjak, Ivan Novotný, Marián Kollárik, Filip Števula, Maťo Biško, Hani Al-Zabidi, Daniel Kardoš, Matúš Jerga

 

Až nezvyčajne dobrý prvý zápas nám priniesol úspešný štart do turnaja. V zostave pre chorobu chýbal Domino, Kubko, Vladko a hrajúci Maťo s Majkom tiež neboli v top forme. Po prvých zápasoch sme odchádzali z ihriska spokojný, pomyselný kúsok šťastia bol na našej strane. Zápasy proti FAMT a Benecolu nám vyšli, trochu nás môže mrzieť duel s Juventusom, skončil bezgólovou remízou ale zaslúženou. Naopak polovicu zápasu sme držali krok i s Trebišovom, ktorý nám potom nastrieľaj dva góly v krátkom slede a ešte nám na záver jeden pridal. V poslednom zápase s Čaňou sme do súpera búšili, útočili, strieľali, ale hlavne okolo bránky alebo rovno brankárovi do náručia. Dostali sme prvý gól pri nedorozumení v obrane, následne druhý lacný gól z priameho kopu po faule. Snažili sme sa, aj gól sme strelili, no ten vyrovnávajúci nie a nie vsietiť, tak veľmi nás tie nepremenené šance mrzeli, veď nám chýbal jeden gól a boli by sme prví. Žiaľ dnes sme skončili tretí. Vyzdvihujem úroveň posledných zápasov, naši chlapci mali herne nakročené výborne, ku koncu škoda, že sme vyzuli povestné strelky.

Nevadí, bojovne sme sa so súpermi popasovali o výsledok, žiadny debakel sme neutŕžili, nik sa nezranil, z chuti sme si do sýtosti zahrali. 

V poslednom zápase bola výborná atmosféra, oba tábory fanúšikov hnali vpred tých svojich, hra bola napínavá a rýchla zo strany na stranu.

Škoda, že temer tretinu času na turnaji sme dreli v osobných súbojoch pri mantineli, čo je dosť na fyzičku, ale chýbala nám trošku tvorivosť súpera niečím prekvapiť. Celkovo turnaj hodnotím kladne, boli to vyrovnané zápasy vekovo rovnakých detí / čo sme overili pri konfrontácii s Benecolom a všetko bolo v duchu fair-play, bodaj by to bolo furt tak a dodržiavali pravidlá všetci !! /

 

Vieme, čo ešte treba napraviť a kde pridať. Všetci chlapci, čo bojovali na turnaji si zaslúžia pochvalu.  Zo zlého sa poučme, to musíme drilovať a chodiť pravidelne na tréningy. Poďme Junior DO TOHO!

 

Viťazom  Novoročného turnaja sa stalo družstvo usporiadateľa FK Junior Šaca s malým celkovým skóre 3:1 a obrovskou dávkou šťastia. Bol tu aj tím Slavoj Trebišov, ktorý neprehral žiadny zápas a napriek tomu turnaj nevyhral, kvôli štyrom remízam. Aj takýto je veru futbal. Inak podľa mňa to bol vydarený turnaj, do poslednej chvíle sa nevedelo, kto víťazom bude. Rozhodol až hvizd rozhodcu po poslednom zápase Trebišov - Juventus 1:1. Keby Trebišov tento zápas vyhral, stal  by sa víťazom turnaja, čo sa nestalo.

 

Rebríček víťazov: 1. FK Junior Šaca

                           2 . Slavoj Trebišov

                           3. FK Junior Košice

 

Individuálne ocenenie za najlepšieho hráča nášho družstva na tomto turnaji získal Marián Kollárik.

 

Stručne hodnotí Hugáň