Veľkonočný turnaj FK Junior Košice, kat. 2006 (U-7), 23.3.2013

28.03.2013 15:49

Na prvom domácom turnaji tejto kategórie obsadili naši zverenci  pekné 3. miesto  aj napriek tomu, že v tíme bola maródka a  nominovaní boli už aj noví  chlapci – Samko a Majko – pre ktorých to bola premiéra na futbalovom turnaji a hneď veľmi úspešná.

Naši začali prehrou v prvom zápase s konečným víťazom turnaja Rimavskou Sobotou  „A“.  V  druhom zápolení už sme  boli lepším tímom a porazili sme SAFI  Prešov 3:1, keď sa gólovo presadil najlepší strelec tímu Alex Kačmáry.

Do tretieho zápasu s GALAKTIKOM sme išli s cieľom uhrať aspoň remízu, ktorá nám zabezpečovala postup do finálovej skupiny z druhého miesta a to sa nám po bezgólovej remíze aj podarilo. Naše mužstvo v priebehu turnaja posilnil aj napriek doznievajúcej chorobe príchodom Riško Kubík a výkon mužstva išiel hore. Naopak mužstvo pre chorobu nútene opustil v priebehu turnaja Šimon Topolčani.

Vo finálovej skupine sme prvý zápas  so silným Bardejovom prehrali 0:5, kedy dostali väčší priestor v zápase aj naši dvaja debutanti, ktorí zbierali potrebné skúsenosti z takýchto zápasov a veríme, že do budúcna budú prínosom pre mužstvo.

V druhom zápase finálovej skupiny sme nastúpili proti FK Šaca v priamom boji o 3. miesto v celkovom poradí na turnaji. Zápas sa pre nás nezačal šťastne, keď sme prehrávali 0:1, ale naše nádeje na čele s kapitánkou Mariankou Šalitrošovou  a s tradičnou oporou v bráne Matúšom Kurucom sa nevzdali, ale zápas otočili a vyhrali ho 2:1. Bol to z našej strany najkrajší zápas, ktorý mal futbalový náboj, nasadenie hráčov, bojovnosť , zaujímavé futbalové momenty a v neposlednom rade aj   správnu atmosféru v hľadisku s pekným vyvrcholením.  Za predvedenú hru umiestnenie je zaslúžené.

Tréner a vedeniu klubu hráčom gratuluje k peknému umiestneniu.

Ocenenými hráčmi boli:

Riško Kubík – najlepší hráč mužstva

Ivko Mikluš – najužitočnejší hráč