X. MIKULÁŠSKY TURNAJ FK JUNIOR KOŠICE, U9 / r. 2007 a mladší / - 13.12.2015

17.12.2015 09:19

 

Štvrtýkrát v rade sme s hráčmi ročníka 2007 a mladšími, za výdatnej pomoci našej skvelej Marianky ovládli turnaj usporiadaný našim klubom, o to cennejšie, že to bol okrúhly - X. ročník Mikulášskeho turnaja. smileysmiley

V prvom zápase sme poľahky zdolali Lokomotívu Košice 4:0. Je pravda, že nám pomohol neskúsený brankár súpera, ktorý chytal prvýkrát na takomto turnaji. Góly - Tomáš 2, Filip a vlastný už spomenutý brankár.

 

Druhý zápas proti obávanému súperovi z Rimavskej Soboty sme hrali veľmi dobre, súperovi sme nič nedovolili a vyhrali ho 3:0. Góly strelili Šimon 2 a Samko.

Proti SAFI Prešov sme začali veľmi dobre. Rýchlo sme viedli po góloch Šimona a Tomáša 2:0. Súper znížil na 2:1 a potom na 3:2 (tretí gól Karim), ale v posledných minútach sme však výsledok dobrou obranou udržali.

Keďže sme už mali postup do semifinále takmer vo vrecku, v poslednom zápase v skupine proti priateľom zo Šace som trochu zariskoval a dal v útoku šancu aj ďalším hráčom. Prehrávali sme 0:1 a ani za posledných 7 min. však naša základná 5 nedokázala vyrovnať.

A POTOM TO PRIŠLO. Semifinále. Viťaz skupiny A - MFK Revúca. 3 víťazstvá, 1 remíza, skóre 11:0. Po prvom góle Tomáša síce hostia stihli vyrovnat na 1:1, ale nášmu uragánu nedokázali odolať. Dvomi gólmi Karima a Tomáša, jedným Šimona sme vyhrali 6:2. A súper mohol byť rád, že nedostal desiatku. Toto bol NAJLEPŠÍ výkon družstva FK Junior Košice, ktorého som mal tú česť trénovať.

Vo finále proti Fomatu Martin bol boj o každú piaď palubovky. Obrany oboch tímov fungovali výborne, súperi sa navzájom strážili, no súperi neustrážili Karima, ktorý svojim gólom rozhodol, že trofej ostala doma.

Pred spľahlivo chytajúcim Miškom hrala základná 5 v zostave Marianka, Filip, Tomáš, Karim, Šimon.
Skvele ju dopĺňal Oliver, ktorý milo prekvapil po dlhej pauze. Samko Červienka robil poriadny vietor v útoku. Ďalší chlapci Ivko, Rasťo, Samo Kupec, Majo a Alex, keď nastúpili na palubovku, bojovali a odviedli všetko, čo bolo v ich silách. Výborná obranná hra a hlavne tvrdá a presná strela rozhodli o našom víťazstve na turnaji. Najužitočnejším hráčom turnaja bol vyhlásený Tomáš Géci.
 
Ďakujem aj vedúcemu družstva Majovi Červienkovi, korý sa o deti príkladne staral.
Všetkým členom Junior Košice, ktorí sa podieľali na tomto krásnom turnaji, na čele s prezidentom klubu Maťom a evidentnou pomocou Hugáňa a trénera Dušana veľmi pekne ďakujem.

Tréner Marek.