XI. MIKULÁŠSKY TURNAJ FK JUNIOR KOŠICE, U11 / r. 2006 a mladší / - 10.12.2016

11.12.2016 19:19

NAŠA SPANILÁ JAZDA NA XI. MIKULÁŠSKOM TURNAJI

 

Naše výsledky v skupine „A“

 

FK Junior – FC Lokomotíva košice        9:0

FK Junior – FA Gemerské Blesky          3:0

FK Junior – SAFI Prešov                        3:1

FK Junior – FC Čečejovce                     3:0

 

 

Umiestnenie v skupine: 1. miesto, skóre 18:1, počet bodov 12

 

Semifinálové stretnutie: FK Junior – FAMT Prešov           4:0

 

       Finálové stretnutie: FK Junior – 1.FC Tatran Prešov                2:0

 

Víťaz turnaja: FK Junior celkové skóre 24:1

 

CELKOVÉ PORADIE – XI. ROČNÍK MIKULÁŠSKEHO TURNAJA 2016

             

1.              FK Junior Košice

2.              1.FC Tatran Prešov

3.              SAFI Prešov

4.              FAMT Prešov

5.              MFK Humenné

6.              FC Čečejovce

7.              MFK Revúca

8.              FA Gemerské Blesky

9.              Juventus Academy Košice

10.            FC Lokomotíva Košice

             

 

Najlejší strelec turnaja: Šimon Števula (FK Junior Košice) – 11 gólov

 

Naše góly: Sajmon 11, Jakub 4, Karim 3, Filip Proks 2, Dano 1, Šimi 1, Ivo 1 a vlastný.

Prihrávky na góly: Jakub 5, Sajmon 5, Meri 3, Ivo 2, Karim 2, Šimi 1. 

 

O víťazstvo na turnaji sa zaslúžili: Meri Šalitrošová, Ivo Mikluš, Karim Al-Zabidi, Sajmon Števula, Luki Čančinov, Martin Mižura, Jakub Papáč, Dano Medňanský, Filip Proks, Šimi Ondrejka a Filip Števula.

 

Naša spanilá jazda sa začala rekordným výsledkom celého turnaja s družstvom FC Lokomotívy. Z našej strany to bol doslova uragán a naše skóre utešene narastalo. Prvé dva góly dal Sajmon, tretí pridal Karim. Štvrtý gól bol vlastný, piaty pridal opäť Karim. Na 6 a 7:0 zvyšovali naši menej tradiční strelci Dano a Filip Proks. O ôsmy gól v poradí sa zaslúžil náš obojživelník Šimi, ktorého v bránke vystriedal Luki a Šimi pokračoval ako hráč v poli. Skóre stretnutia uzavrel po Sajmonovej perfektnej dlhej prihrávke vzduchom Jakub, ktorý z prvej, z voleja zavesil. V 2. stretnutí s Gemerskými Bleskami sa 2x presadil Sajmon a raz Jakub. Aj v 3. stretnutí sme sa presadili 3x, keď opäť naše góly dali Sajmon 2 a Jakub 1. Súper na náš gól odpovedal vyrovnaním, ale naše víťazstvo bolo úplne zaslúžené, boli sme lepším družstvom. Gól, ktorý sme dostali bol našim jediným inkasovaným gólom na celom turnaji. Pred posledným stretnutím v skupine sme už boli istými postupujúcimi do semifinále, akurát nebolo rozhodnuté, z ktorého miesta. Aj napriek tomu, sme k stretnutiu pristúpili s plnou vážnosťou a opäť sme sa tešili z nášho víťazstva 3:0. Naše góly dali Jakub, Ivo a Filip Proks.

V prvom semifinále sa stretli víťaz „B“ skupiny 1.FC Tatran Prešov a druhý z „A“ skupiny SAFI Prešov. V stretnutí sa dlho hralo bez gólov, ešte v 9. minúte bolo 0:0, ale bolo otázkou času, kedy padnú góly do bránky SAFI. Stretnutie skončilo zaslúžene 4:0 v prospech Tatrana.  V druhom semifinále sa naše družstvo stretlo s FAMT Prešovom. Súperovi sme toho veľa nedovolili. Do vedenia sme išli po nádhernej kombinácii z vlasnej polovice z ľavej strany, keď si narážačkou na jeden dotyk vymenili loptu Jakub s Ivom a druhý menovaný od bránkovej čiary poslal finálnu prihrávku Sajmonovi, ktorý z prvej presne zakončil. Na 2:0 zvýšil strelec turnaja Sajmon po super kolmej prihrávke stredom ihriska  od brankára Šimiho, po ňom sa presadil Karim po prihrávke od Sajmona. Štvrý gól to bola čerešnička na torte, keď pre zmenu z pravej strany po narážačke na dotyk Meri – Sajmon – Meri – Sajmon druhý menovaný doslova trhal sieť. Zaslúžený postup do finále, kde nás čakal víťaz „B“ skupiny 1.FC Tatran Prešov.

Vo finálovom stretnutí sa teda stretli skutočne dve najlepšie družstvá. Finále malo výbornú úroveň. 1.FC Tatran Prešov mal výhodu v tom, že mal dve vyrovnané štvorky. My sme ale tento handicap nahradili maximálnou bojovnosťou a preto sme sa po konečnom hvizde radovali zo zaslúženého víťazstva. Za bez gólového stavu chytil „čistý“ gól Šimi. My sme našim vysokým presingom robili súperovi veľké problémy, bolo nás doslova plné ihrisko. Tak sa vlastne zrodil aj náš prvý gól, keď Sajmon odobral cca 12m pred  bránou súperovi loptu a nezadržateľne skóroval. V ďalšom priebehu sme si ani my, ani hostia väčšiu šancu na strelenie gólu nevypracovali. Dve minúty pred koncom prišiel definitívny klinec pre súpera. Karim rozohral rohový kop na krátko so Sajmonom, ktorý prakticky z bránkovej čiary prepálil rukavice, podľa organizátora, najlepšieho brankára turnaja a bolo vymaľované.

Naša hra na turnaji nemala chybu. Slušné vystupovanie, perfektná obranná hra celého družstva a o nič horšia útočná hra, krásne kombinácie. Bavili sme sa tým, čo nás baví – futbalom. Za všetko hovorí vysoko aktívne skóre 24:1.

 

 

Moje poďakovanie patrí všetkým zúčastneným družstvám, ktoré predvádzali výkony v rámci fair-play, mladým rozhodcom, ktorí tak isto prispeli k vysokej športovej úrovni turnaja. Ďakujem našim športovým priateľom z Čečejoviec, ktorí nám zapožičali časomieru. Ďakujem bývalému vynikajúcemu futbalistovi Lokomotívy Košice, pánovi Gejzovi Farkašovi, ktorý prijal moje pozvanie na odovzdávanie cien pre najlepšie družstvá a jednotlivcov. Skladám hlbokú poklonu všetkým, ktorí sa podielali na zabezpečení a bezchybnej organizácii Mikulášskeho turnaja. Pre mňa je radosť pracovať v klube FK Junior Košice.

 

                            tréner Urban